Tahniahh!!!DATUK ROSYAM NOR Terima Menantu,T4k Jangka Berbesan Dengan Sahabat Baik

Inilah yang dinamakan sahabat sejati, mahal nilai persahabatan mereka. Yang akhirnya membawa kepada ik4tan yang berkekalan. Diharapkan sampai ke syurga hendaknya, Insha-Allah. Itulah jodoh, tiada siapa yang dapat menj4ngkakannya. Hikmah dari persahabatan kedua ibu bapa yang akhirnya ‘memp3rtemukan’ jodoh anak gadis dan teruna. Baginya ini merupakan keputusan terbaik apatah lagi mereka sudah lama berkenalan sejak … Read more

“Seb4knya” Genap Setahun Pemergian Siti Sarah, Kata2 Shuib Raih Perhatian Netizen

“Salam Jumaat. Genap setahun. Al Fatihah buat isteri tercinta, Siti Sarah Raissuddin. Bidadari Syurga”. Demikian luah pelawak dan pelakon Shuib Sepahtu yang merangkumkan genap setahun pemergian isteri tercinta yang dijemput Ilahi kerana peny4kit C0v1d-l9. Menerusi ruangan komen kebanyakan dipenuhi dengan ucapan dan doa daripada peminat dan rakan selebriti.   View this post on Instagram   … Read more

Luahan hati Haqiem Stopa…Ment4l terg4nggu kerana gel4ran “Ikon Permotoran”,penat kena sindir setiap hari

SERING menerima kec4man netizen, selebriti media sos1al iaitu Haqiem Stopa memohon namanya t1dak lagi dika1tkan dengan gel4ran Ikon Permotoran. Haqiem atau nama sebenar Muhammad Sadzri Hakim Jaafar, 22, memberitahu dia t1dak memerlukan gelaran t1dak rasmi itu dan rela melep4skan ‘title’ berkenaan. “Kalau kata nak lucvtkan tu ambillah… memang saya tak nak dan boleh berhenti panggil … Read more

[VIDEO] “Assalamualaikum Nur Aisywara Nealofa,” – Kecomelan Anak MUA Bellaz Raih Perhatian Netizen

Jurusolek popular, MUA Bellaz meluahkan rasa syukur selepas selamat bersalin anak keempat. Berita gembira itu dikongsi Bella atau nama sebenarnya Nur Nabila Zulyadaini menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagram miliknya hari ini. Namun apa yang menarik perhatian adalah nama puteri keduanya iaitu Nur Aisywara Nealofa. “Allahuakbar… Syukur Alhamdulilahh. Nur Aisywara Nealofa,” tulisnya. VIDEO :   … Read more

“Memilih untuk Memeluk Islam”-Jamine Umali Kejvtkan Dunia Ratu Cantik Dengan Tampil Berhijab

Baru-baru ini bekas finalis Miss Universe Philippines 2021, Jamine Umali telah meng3jutkan dunia ratu cantik serantau apabila tampil dengan penjelasan yang dia kini berg3lar seorang mualaf. Memilih untuk mem3luk ag4ma Isl4m, dia tampil lebih manis dengan busana tertutup dan dilihat mula berjinak-jinak dengan penampilan berhijab. Bahkan dalam satu hantaran terkini di Instagram, gadis cantik berusia … Read more

Jep Sepahtu buat lawak terbalik, ramai minta Shuib kembali- “Bukan Jep je…”

Boleh dikatakan lawak terbalik sudah cukup sinonim ditonton peminat setia rancangan Sepahtu Reunion Live yang dilakukan oleh Shuib Sepahtu sehinggakan tak kering gusi penonton ada-ada sahaja ideanya membuat lawak terbalik. Pun begitu, umum diketahui Shuib Sepahtu telah berehat daripada penglibatan dunia seni. Meskipun tidak banyak membuat kejvtan kepada peminat namun ramai sememangnya semakin rindu dengan … Read more

[VIDEO] Ditudvh Menyanyi Sumb4ng Masa Persembahan, Sekali Ning Baizura B0ngkar Apa Yang Berlaku “Mereka tidak ada…”

Sedar sepotong video pendek nyanyiannya menjadi tul4r di media sos1al, penyanyi terkenal Ning Baizura menyifatkan tind4kan menul4rkan klip berkenaan tidak munasabah selain menganggap ia seolah-olah sengaja mahu menjatvhkan reputasinya. Menerusi video tersebut, memaparkan Ning, 46, atau nama sebenarnya Ning Baizura Sheikh Hamzah seolah-olah tidak mampu menyanyikan lagu hitsnya, Awan Terpilu dengan baik di dalam sebuah … Read more

[VIDEO] Sebelum Ini Kerap Dit1mpa Mas4lah, Hari Ini Puteri Sarah Kngsi Berita Gembira Buat Dirinya

Tak sia-sia Datuk Yusof Haslam terus memberi semangat dan menasihati menantunya, pelakon Puteri Sarah. Kredit foto: IG Lihatlah hasilnya, kini Sarah mampu membeli sebuah kereta mewah hasil titik peluhnya sendiri. Menerusi perkongsian di Instastory, Sarah memuat naik video dirinya yang teruja mengunjungi DTC Motors untuk mengambil kereta barunya itu. Kredit foto: IG “Okey guys, Sarah … Read more

Anak Azhar Sulaiman, Kasih Iris Leona Tervk Dikec4m, Sekali Kata2 Ira Kazar Raih Perhatian Netizen

Pelakon terkenal tanah air, Azhar Sulaiman diasak dengan pelbagai komen dan kec4man dari warganet di media sos1al, gara-gara anak perempuannya Kasih Iris Leona sering dilihat berpenampilan s3kksi. Ira Bagi Sokongan Menjengah ke Instagram Azhar, pelakon ini memuatnaik t4ngkap layar mesej dari Ira Kazar atau nama sebenarnya Faghirah Fatini Kazaruddin di Instagram.   View this post … Read more

[VIDEO]“Terpelɑnting dengɑr”- Netizen ‘terpesona’ giliran Tokti pula cover Casablanca

Sebut sahaja nama Datuk Seri Siti Nurhaliza atau turut mesra dengan panggilan Tokti, ramai yang begitu meminati suara penyanyi nombor satu tanah air ini yang jarang meng3cewakan peminatnya sejak dahulu lagi. Terbaharu, nampaknya Tokti mencvri tumpuan ribuan warganet lagi apabila ibu kepada dua cahaya mata ini belanja suara dalam sebuah sesi live di akaun TikTok miliknya yang ditemani ribuan … Read more

[VIDEO] Terkejvt netizen wanita selamba salam, l4ga pipi dgn penyampai anugerah di pentas “VIP di sebelah berundur ‘ser4m’”

AKSI spontan ‘terlebih m3sra’ seorang wanita naik ke pentas menc1um pipi seorang lelaki sebanyak tiga kali selepas bersalam menjadi perhatian warga maya. Pelbagai reaksi di media sosial dapat dilihat setelah video itu tular, malah tetamu di majlis itu juga terkejut dengan adegan tak disangka yang dilihat di depan mata. Aimi Iylia Md Sani, 32, memperincikan … Read more

“Pulang ke rumah dia berlari ke arah saya, menjer1t “mummy!!”- Zahirah Macwilson ak’ui menghadapi cab4ran untuk kembali bekerja selepas bergel4r ibu

Menurut Zahirah selepas dua tahun setengah kembali dari dunia lakonan telah membuatkannya sering merindui anaknya Issac Raees, 1.“Saya suka apa yang saya l4kukan, tetapi sejak menjadi seorang ibu, adalah satu cab4ran untuk kembali melakukannya“Akhirnya kembali ke drama bersiri selepas 2 tahun setengah. Saya telah berada di set setiap hari, terlalu merindui Issac saya.“Pulang ke rumah … Read more

“Satu Juta Setahun”-Datuk Aliff Syukri men4ngis Terharu Selepas Diberikan Penghargaan

Pengasas kosmetik yang turut aktif dalam dunia hiburan, Datuk Aliff Syukri men4ngis terharu selepas diberikan penghargaan sebagai antara pembayar zakat terbesar di Selangor hampir RM1 juta tahun lalu. Menyifatkan ia sebagai kenangan bermakna buatnya dan isteri, Datin Seri Nur Shahida, perkara tersebut dikongsikan dalam bentuk video di Instagram. “Hari Indah buat saya dan isteri! Syukur … Read more

[VIDEO]“Tiap kali Outstation, Dialah Paling Séd1h…” Luαhαn Hati Wawa Zainal Buat Ramai Sebαk

Besar pengorba’nan setiap ibu bapa untuk membesar dan memberi keselesaan kepada anak – anak mereka supaya tidak melalui kesu’karan seperti mereka.  Namun, ada harga yang perlu dibayar untuk memberi keselesaan kepada anak- anak iaitu waktu yang terhad.  Dalam sibuk menguruskan perniagaan, pasangan pelakon dan usahawan Wawa Zainal dan Aeril Zafril cuba mencu’ri masa untuk bersama … Read more

“InsyaAllah KahwinTahun Ini “- Sikap Bakal Suami Yang Membuatkan Sharifah Amani J4tuh Hati.

Meng1kat tali pertunangan pada Jun lalu, bagaimanapun pelakon Sharifah Amani engg4n mend3dahkan tarikh sebenar bakal mendirikan rumah tangga. Memetik mStar Online, Amani berkata dia t1dak menolak akan berkahwin tahun ini juga. Katanya lagi, dia sedang melakukan persiapan majlis hari bahagianya itu. “Alhamdulillah saya gembira sekarang ini. Insya Allah diharapkan semuanya dipermudahkan. Rasa gementar itu memang … Read more

[VIDEO] Reaksi Penyanyi Black Hanifah ‘Terkvcil’ Menyanyi Depan Tun M Jadi Bualan Netizen

TIDAK menolak gimik sebagai cara terbaik mempromosi sesebuah produk hiburan, penyanyi Black Hanifah bagaimanapun menganggap ia perlu mempunyai batasan. Bagi Black atau nama sebenarnya Hanifah Hanafiah, 35, berkata, sesebuah program tidak seharusnya mengutamakan perkara itu sehingga sanggup menj4tuhkan m4ruah anak seni. “Gimik itu bagus untuk tujuan melariskan lagu atau produk. Tetapi kalau boleh janganlah mer3ndahkan … Read more

You cannot copy content of this page